header image
 

Bibliotheek

Een keer in de week bespreek ik met de leerlingen welke boeken ze thuis hebben gelezen en of ze nog naar de bibliotheek zijn geweest. Zelf ga ik om de drie weken naar de bibliotheek om boeken te halen voor mijzelf, maar ook voor de klas. Deze boeken bespreek ik dan in de kring en worden daarna neergelegd in de boekenhoek. Zo stimuleer ik het bibliotheek bezoek. De kinderen zien op deze manier dat je in de bibliotheek hele leuke boeken kunt lenen. Meestal leen ik boeken voor de groep, die te maken hebben met het betreffende thema van VLLezen waarmee we bezig zijn.
Er is zoveel moois te vinden !
De Kijkdoosserie, die we ook op school hebben, geeft voor de leerlingen duidelijke informatie. Zo is het Kijkdoosboek “Op school” goed te gebruiken bij de woordclusters van Kern 1.
Kijkdoosboek op school
Zo vond ik bij Kern 5 over Sprookjes het boek “Wonderlijke wezens” van M. Clibbon & Lucy.
Hier staan prachtige plaatjes en verhaaltjes in over de woorden die ook op mijnwoordclusters van Kern 5 staan, zoals zeemeerminnen, trollen en griezels.
wonderlijke wezens
Bij Kern 6, het thema over dieren waarin centraal staat “Ik kom uit een ei” / “Ik kom niet uit een ei” vond ik het boek “Wie komt er uit een ei ?” van M. Lange naamloos
De boeken gebruik ik dus niet alleen om het bibliotheek bezoek te stimuleren, maar ook bij de introductie en herhaling van mijnwoordclusters.

Leave a Reply

Allowed XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>